Připravovaná lokalizace Dead Island 2

Zveřejněno 12. dubna 2023

Štítky: ,

Kolik práce se skrývá pod hnijícím masem zombie apokalypsy?

Jak již některé napadlo, další hrou, ke které jsme získali detaily o lokalizaci, je Dead Island 2. Skvělý odhad! Deset tisíc bodů pro Zombiemor. Jelikož se nám moc zalíbila infografika u Saints Row, využili jsme stejné schéma i pro Dead Island 2.

Pro Dead Island 2 bylo přeloženo na 250 000 slov čtyřmi překladateli a dvěma editory. Překlad trvá již 1,5 roku a vydání hry, jak již je zvykem, neznamená konec práce pro tyto překladatele. Další případná rozšíření a drobné opravy budou překladatele doprovázet i do budoucna, samozřejmě i dle úspěchu hry.

Překladatelé se do práce vrhli s chutí, ale nebylo to vůbec jednoduché. Krása českého jazyka je kolikrát překážkou v komplexních RPGčkových mechanikách a překladatel tak čelí nejen skloňování názvů zbraní a jejich vylepšení, ale musí vzít i v potaz, jestli se rozhodnete hrát za mužskou nebo ženskou postavu. Na druhou stranu si to pak jistě vynahradili při vymýšlení názvů různých mutací zombie nebo překladu vtipných dialogů NPCček a kreativně napsanými dialogy a vulgaritami.

Dead Island 2 vychází s českými titulky už 21. dubna 2023 a ještě stále můžete získat skvělé dárky k předobjednávkám! Koukněte se u svých oblíbených prodejců a vyberte si ten svůj!

MOŽNOSTI SDÍLENÍ